votarem 9N2014

Algunes preguntes i respostes freqüents i prou interessants com per tenir en compte:

—En el DNI consta una adreça diferent a la que visc. On he d’anar a votar?

Per saber el local de participació  he d’introduir al portal d’internet l’adreça que consta AL MEU DNI.

I, per tant, he d’anar a votar a l’adreça del DNI, no a la que visc.

.

—… I no hi ha cap manera de votar, doncs, si al DNI consta una adreça, per exemple, a fora de Catalunya, però visc a Catalunya?

— I si treballo o estic fora i no puc votar el dia 9 de novembre, ho podré fer d’alguna manera?

Sí, hi ha una manera de fer-ho, en ambdós casos, un altre dia diferent al 9 de novembre.

Es podrà fer a les DELEGACIONS TERRITORIALS DEL GOVERN DE CATALUNYA, del 10 al 25 de novembre

La de Barcelona és la següent:

Adreça: Passeig de Gràcia, 107 (Palau Robert), 08008 Barcelona
Horari Registre: de dilluns a divendres, de 9 a 17 h, i dissabtes, de 9 a 14 h
Telèfon: 93 238 55 41
 

Hi ha d’altres Delegacions Territorials de la Generalitat a l’Alt Pirineu i Aran, a la Catalunya Central, a Girona, a Lleida, a Tarragona, a les Terres de l’Ebre.

Per consultar les adreces: Delegacions Territorials Generalitat de Catalunya

Documentació a presentar:   Sol·licitud d’inscripció en el fitxer de participants, una fotocòpia del DNI, el sobre amb l’opció de participació tancat.

 

—Sóc Estranger vivint a Catalunya… Puc votar?

Si ets estranger, cal que presentis el teu TIE o el NIE, on consti el número d’identificació d’estranger, la teva foto i el lloc de residència.

Si no consta el número o la fotografia, hauràs d’aportar una altra documentació (passaport, document d’identitat del teu país) que t’identifiqui. Tanmateix, hauràs de justificar la teva residència a un municipi de Catalunya, amb el certificat d’empadronament.

A més la SOL.LICITUD de VOT per a ESTRANGERS que et pots descarregar d’aquí

Aquesta mateixa documentació (amb fotocòpia) si no pots votar el 9N i ho has de fer en una delegació de la Generalitat del 10 al 25 de novembre)

 

.

—M’he d’inscriure per anar a votar el 9N?

No cal que t’inscriguis. El model de votació, sense llistes de Cens i EMPRAT en ALTRES PAÏSOS, és el d’inscripció al moment de la votació en un fitxer de participants, així s’assegura el vot únic , personal i instransferible.

.

—A quina edat puc votar?

Si el dia 9 de novembre ja tens 16 anys, podràs votar.

.

—Sóc estranger i visc a Catalunya. Podré votar?

Sí, si tens 16 anys o més el dia 9 de novembre.

Si ets d’un dels Estats de la Unió Europea o d’un dels Estats  que formen part de l’Acord Econòmic Europeu o Suïssa, hauràs de presentar el document d’identitat o el passaport vigent juntament amb el Registre de Ciutadans de la Unió Europea on consta el número d’identitat d’estranger i l’adreça de residència en un municipi de Catalunya.

Si, pel contrari, no ets d’un dels Estats anteriorment mencionats, i ets major de 16 anys, hauràs de portar el passaport vigent acomapnyat de la tarjeta d’identitat d’estranger (TIE) vigent, on consti la residència en un municipi de Catalunya.

.

—Hores d’obertura dels Locals de Participació.

De les 9 del matí a les 20h (9N2014)

.

—Sóc voluntari a una de les Meses, on votaré?

Hauràs d’estar des de les 8 del matí al Local de Participació. Hauràs de votar, doncs, a la mateixa Mesa on et toca ser voluntari, al FINAL de la jornada electoral. Haurà de constar en una de les actes, que tots els voluntaris que participen a la Mesa voten en aquella mateixa.

.

.

Teniu més preguntes? Sabeu respostes? Ens ho podeu dir a l’adreça de l’ANC Mollet : ancmollet@gmail.com   i les compartirem

Anuncis