anc_pel_9n2014

Sobre la Campanya de Voluntaris pel 9N2014 i sobre el COMPROMÍS per a un PROCÉS PACÍFIC i DEMOCRÀTIC…

Mira la notícia per conèixer els comunicats:

 

VOLUNTARIS

Voluntaris Referèndum 9N2014

 

Com ja coneixeu, segurament perquè també deuen haver contactat amb alguns de vosaltres, s’ha engegat una campanya anomenada VOLUNTARIS REFERÈNDUM 9N2014. En aquest sentit, volem comunicar-vos que aquesta campanya és una iniciativa externa que no té res a veure amb l’Assemblea.

Ben aviat, d’aquí màxim 10 dies, es presentarà oficialment la campanya unitària de la societat civil, encapçalada per l’ANC i Òmnium, destinada a votar i guanyar la consulta del proper 9 de novembre.

Un dels punts importants d’aquesta campanya serà poder estructurar i organitzar milers de voluntaris, des d’ara mateix fins al 9 de novembre. Així els ho vam expressar a alguns dels organitzadors de VOLUNTARIS REFERÈNDUM 9N2014 en una reunió que vam tenir-hi fa uns dies.

No cal dir que, amb matisos importants, existeixen força coincidències entre ambdues campanyes. Us demanem, però, que els associats, simpatitzants i col•laboradors de l’ANC S’ESPEREU A L’INICI OFICIAL DE LA CAMPANYA CONJUNTA ANC-ÒMNIUM PER APUNTAR-VOS COM A VOLUNTARIS.

Evidentment,i pel bé general del país i del procés, farem tot el que estigui al nostre abast per encaixar aquesta iniciativa externa dina de la nostra pròpia campanya unitària.

Us volem recordar, també, que cada vegada és més imprescindible que els actes que organitzem des de les AT, AS i AE, estiguin destinats exclusivament a votar i guanyar la consulta del 9N. Actes que estiguin inclosos dins dels nostres projectes i de la campanya unitària de la societat civil.

.

.

.

.

Compromís per a un procés pacífic i democràtic

.

PREÀMBUL

.

El poble català està immers en un procés que l’ha de portar a decidir si vol constituir-se en un nou estat independent, i això s’està fent a través de mitjans polítics i democràtics. Entenem que, en el context actual, la ciutadania té el dret de poder tractar tot allò que l’afecta i canviar-ne el que consideri oportú. Al segle xxi, en qualsevol democràcia ha de ser plenament normal que un poble pugui expressar-se a les urnes. Som un poble plural que vol decidir el seu futur i mantenir la cohesió social, que no s’ha vist mai alterada.

Des de l’Assemblea Nacional Catalana, d’acord amb la Declaració fundacional del 30 d’abril de 2011 i el posicionament que es va fer la vigília de la manifestació de l’11 de setembre de 2012, sempre hem optat per la lluita no violenta, adoptant-la com a únic mètode vàlid.

Per això volem fer públic aquest

COMPROMÍS

1. Treballarem perquè el procés sigui net i respectuós. Volem que estigui basat en el debat i en l’intercanvi d’idees i d’arguments.

2. Defensarem amb fermesa la nostra voluntat i ho farem sempre amb arguments i accions pacífiques, cíviques i democràtiques.

3. Rebutjarem les ingerències que boicotegin el diàleg i el debat rigorós sobre el nostre futur col·lectiu.

4. Mantindrem una actitud de respecte cap a totes les tendències polítiques, sempre que defensin els drets humans, i no legitimarem cap opció que posi en perill la cohesió social.

5. Considerarem qualsevol acte violent, sigui de qui sigui, com un sabotatge al procés, i condemnarem, sempre i des del primer moment, qualsevol acció que faci servir la violència.

6. Ens mantindrem ferms davant qualsevol provocació, agressió o amenaça; la resposta sempre serà no violenta.

 

.

.pancarta-es-l-hora (petit)_001 (web)

Anuncis