Sin título

Ahir a la Fiveller ple per veure Carme Forcadell i Montserrat Tura en la xerrada sobre “el futur de Catalunya”.

L’acte l’obria Montserrat Tura.

En la seva exposició ens feia una pinzellada de la crisi actual, tant a nivell social com polític.

Ens ha recordat que no son bones les presses, i ha fet recordatori, també, del Federalisme que anys endarrera, el famós Polític Pi i Maragall proposava, la idea de la llibertat dins de la unió.

Un punt de vista que, segons ha comentat en més d’una ocasió, “segur que diré coses que no són populars i que no compartiu amb mi“.

També ha reconegut en un parell d’ocasions el reconeixement a Carme Forcadell i a l’Assamblea Nacional Catalana.

 

Per la seva banda, Carme Forcadell ens ha recordat que el Govern no ha acceptat ni un sol dels nostres Estatuts aprovats, i que és el Govern Espanyol (no Espanya ni els espanyols) qui ens ha abocat a aquesta situació.

La presidenta de l’ANC ha provocat un aplaudiment espontani del públic quan ha dit que la sentència del Tribunal Constitucional va ser una vergonya pel poble de Catalunya.

 

Forcadell també ens ha recordat que no hem de defallir, que hem de mantenir la imatge que s’ha de donar, i que no caiguem en les provocacions.  “Hem d’aconseguir la Independència del nostre país, i aquesta és la nostra missió. Si no ho aconseguim, la culpa serà només nostre“.

Per què nosaltres, des de l’Assemblea Nacional Catalana, tenim la força de la gent, que és la nostra voluntat. I hem d’aprofitar la oportunitat per establir un nou estat, per què ho vol la majoria de la gent, i per què la democràcia de base que fem, és precisament, això, ser la base que empeny els polítics.

També parlant dels motius que impulsen la independència, Carme ens ha dit que “nosaltres sempre hem estat i serem un poble solidari. La majoria volem la independència per dignitat, no només per motius econòmics“. I davant aquestes paraules el públic assistent també ha arrencat un altre aplaudiment espontani.

Una altra de les frases que més ha impactat al públic de la presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana ha sigut  “els nostres avantpassats van treballar per què sabien que hi havia una generació de catalans que aconseguiria la Llibertat, i els ho debem!

 

En el torn de preguntes dels assistents, un dels punts en què les dues han coincidit és en que s’ha de tenir respecte a les Institucions del nostre país, que són les que ens representen i que ens han costat molts anys tenir-les.

 

Us deixem alguna fotografia de l’acte…

 

Podeu trobar més fotografies al facebook: 

https://www.facebook.com/anc.mollet/media_set?set=a.565938436847543.1073741845.100002941743929&type=3

 

 

Anuncis