assemblea1

El passat 20 de març, el Comitè Executiu va acordar que exigir al Parlament de Catalunya que impulsi la creació del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, i fer arribar aquest acord al president del Govern de la Generalitat, a la Presidenta del Parlament de Catalunya i als grups parlamentaris que donen suport al procés sobiranista.

Així, avui dimarts 26 de març, membres del Secretariat Nacional entregaran aquestes cartes al Parlament a les 11 hores i al Palau a les 12h.

 

Us transcribim l’acord del CE i la Nota de Premsa per la creació del Pacte Nacional.

Acord del Comitè Executiu.

 

El 23 de gener del 2013 el Parlament de Catalunya va aprovar la Declaració de sobirania del Poble Català.

Atès que aquest acord del Parlament és un element estratègic en el procés cap a la independència del nostre país.

Atès que un dels instruments previstos per a dotar de contingut a la Declaració és la creació del Pacte Nacional pel Dret a Decidir com a òrgan de treball i d’impuls per a la celebració del referèndum.

Atès que en la recta final del procés sobiranista es fa més imprescindible que mai la coordinació estratègica de les accions del Govern, el Parlament i la societat civil.

Atès que el Pacte Nacional pel Dret a Decidir és l’espai idoni de coordinació entre tots els actors del sobiranisme i partidaris del referèndum.

El Comitè Executiu de l’ANC, en la seva sessió ordinària del dia 20 de març de l’any que som

ACORDA:

1- Exigir que, de manera urgent, el Parlament de Catalunya impulsi la creació del Pacte Nacional pel Dret a Decidir.

2- Sol·licitar la integració de l’ANC al Pacte Nacional pel Dret a Decidir en la seva condició d’actor polític reconegut en el procés cap a la independència.

3- Fer arribar aquest acord al president del Govern de la Generalitat, la Presidenta del Parlament de Catalunya i als grups parlamentaris que donen suport al procés sobiranista.

Barcelona, 20 de març del 2013

COMITÈ EXECUTIU DE L’ANC

.

.

Nota de premsa 

 

L’ANC exigeix la constitució del Pacte Nacional pel Dret a Decidir

        · Entregarà la petició al Parlament de Catalunya i al Palau de la Generalitat
L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) vol que s’impulsi “de manera urgent” la creació del Pacte Nacional pel Dret a Decidir. Per aquest motiu, entregarà aquest dimarts 26 de març una carta al MH President de la Generalitat, a la MH Presidenta del Parlament; a la Mesa del Parlament i als grups parlamentaris que donen suport al procés sobiranista (CiU, ERC, ICV, CUP), amb l’objectiu d’accelerar la creació d’aquest Pacte, “un element estratègic en el procés cap a la independència del nostre país”.

A l’escrit, l’ANC remarca que  “en la recta final del procés sobiranista es fa més imprescindible que mai la coordinació estratègica de les accions del Govern, el Parlament i la societat civil”; i és per aquest motiu que també sol·licita la seva integració al Pacte. El secretari de l’ANC, Jordi Martínez; i la membre del Secretariat Nacional, Àngels Folch, entregaran les cartes dimarts al Parlament (a les onze del matí) i al Palau de la Generalitat (a les dotze del migdia).

 

Anuncis