La territorial de Mollet de l’ANC va fer la seva primera assemblea general d’adherits ahir al Casal Cultural.

Un acte on es va recordar per què havia sorgit l’ANC, i es van explicar el full de ruta de l’ANC a nivell nacional, les diferents seccions en què consisteix l’ANC i on estem nosaltres, i l’estat actual de la secció territorial de Mollet, tant econòmicament com a nivell de col·laboradors…

 

 

Un acte que no arribava a la cinquantena de persones, però què ens va permetre explicar quins són els objectius immediats de l’ANC, què es vol aconseguir i com es vol assolir.

Els diferents ponents de la conferència d’ahir (Josep Cot, coordinador;  Jordi Puyuelo, vocal;  Jesús Carrasco, vocal;  Miquel Tur, secretari;  Oriol Lòpez, vocal;  Montse Mateo, tresorera) ens van explicar els següents punts:

L’ANC

Com a continuació de l’anterior Assamblea de Catalunya i dels moviments “decideix”, l’Assemblea Nacional Catalana té com a finalitat impulsar, defensar i promoure la creació de les condicions socials favorables per avançar en la constitució d’un estat de dret, social, democràtic i Independent.

“Ens corre pressa”, com dèia el sr. Heribert Barrera, és la frase amb què el Coordinador de l’ANC Mollet, Josep Cot, animava als presents a tirar endavant amb aquest moviment, doncs, evidentment, la situació actual ens està perjudicant com a país, i som nosaltres qui hem d’impulsar aquest moviment social per tal d’assolir la independència.

Estructura.

Dins de l’estructura de l’ANC, hi ha dos òrgans principals, el Secretariat (òrgan actiu) i el Consell Permanent (òrgan consultiu). I per treballar el dia a dia amb la població i tot preparant el camí cap al procés d’independència, hi ha dues grans branques, les seccions Territorials (com ara la nostra, que engloben diferents territoris, bé a nivell local o municipal, agrupació de municipis, barris o comarques), i les Sectorials, grups de treball professionals (autònoms, enginyers, pagesos, sanitat, docents,…).

També la figura dels Municipis per la Independència és una figura clau, doncs els consistoris donen suport a la causa, un fet molt important cara a facilitar la tasca de les Assemblees Territorials. Treballar en un lloc “hostil” dona molts problemes a l’hora d’organitzar i facilitar recursos, mitjans,…

Full de ruta.

L’ANC té una planificació en el temps, un full de ruta molt especificada i planificada: té un inici, i té un final, fet que es diferencia de molts processos en els quals sempre es sap quan es comença però no s’arriba mai als següents passos.

S’estableixen quatre Fases: Constitució, Consolidació, Obtenció de Majoria Social i Fase Final.

La situació actual de l’ANC és la de constitució, fase en la qual s’ha d’arribar al màxim de població per què quedi establerta la xarxa teranyina, una estructura base per poder començar, a banda de l’estructura central del Secretariat i del Consell Permanent.

Les fases de Consolidació i d’Obtenció de Majoria Social són molt semblants. Fases en les quals es vol arribar al màxim de població, donant a conèixer la necessitat de la independència, seguir alimentant el debat sobre la necessitat d’aconseguir l’estat propi. Un dels actes més importants serà el de la Marxa per la Independència, iniciant-se el 23 de juny de 2012 i finalitzant l’11 de setembre. Passarà per tots els municipis, un d’ells, evidentement, serà Mollet. Fem què tothom parli del pas per Mollet!!

En la Fase d’Obtenció de Majoria Social, continuació molt semblant a la fase anterior, la finalitat és conèixer el nivell de suport social a la constitució de l’Estat català. La fase culminarà amb la celebració, a meitats de 2013, amb una “consulta oficial” sobre la independència en un sol dia, amb el suport dels municipis per la independència. En el cas que hi hagi ajuntaments que no s’hagin sumat a MxI, les assemblees territorials tindràn la funció organitzadora.

La Fase Final serà la tramitació oficial de la Independència, a través del Parlament i amb la declaració del President de la Generalitat d’una Catalunya Independent.

ANC Mollet

A Mollet, com tots sabeu, ja ens vam organitzar l’any passat. I ja ens vau tenir presents en actes com el 10 i l’11 de setembre.

La difusió la fem a través de la premsa i a través dels mitjans digitals dels quals disposem (blog, correu electrònic, facebook). Més de 400 amistats al Facebook o més de 500 membres al grup de Mollet per la Independència són una resposta de la qual estem MOLT, MOLT contents !!!!

Necessitem, per això, què els que vulguin ser ADHERITS a l’ANC Mollet, ens facin arribar el seu correu electrònic, doncs la única forma de poder comptabilitar els col·laboradors reals és a través del correu electrònic (els seguidors de Facebook  són simpatitzants, no necessàriament col·laboradors).

Si bé ANC Mollet es va poder tancar a “0” en el període de l’any anterior (els diferents actes organitzats l’any passat ens van suposar unes despeses què, gràcies a la venda de senyeres i a les diferents donacions desinteressades dels membres col·laboradors, van poder suportar-se).

L’Acte d’ahir, però, entre lloguer de sala i anunci en premsa ja ens va suposar tornar a tenir estat de comptes negatiu.

La crida que es va fer ahir, sobre aquesta qüestió econòmica, va tenir una acollida EXCEPCIONAL, doncs gràcies als donatius que vam aconseguir en el mateix acte, gairebé s’ha pogut tancar de nou a “0” !!!

Moltes gràcies per la vostra assistència i pel suport econòmic !!!!

Us mantindrem informats pels propers actes… Aneu consultant els mitjans digitals disponibles, i si teniu suggerències, dubtes o altres qüestions, ens les podeu fer arribar …..

 

Anuncis